Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
SOPHIX SOPHIX Robert P She She totek 1623 agnieszka pietruczuk Justyna Kaha (19037 niezalogowanych)
571 Postów
helen :)
(pozazycie)
Wyjadacz
pozazycie napisał:
Nie czytam w gazetach o spr.ale znalazlam w VG to...

To powiedzial adwokat / przepraszam za kulawe tlumaczenie/

REPREZENTUJĄCYCH RODZICÓW: Prawnik Simen Tveten. Zdjęcie: Adwokat domu Tonsberg
Nie umowy

prawa Simen Tveten reprezentuje rodziców dziewczyny w przypadku opieki nad dziećmi. - miałem spotkanie z rodzicami w środę o 12.00, z tłumaczem, ale nie wydaje. I skontaktował się z władzami opieki nad dziećmi, który powiedział, że dziewczynka prawdopodobnie została porwana, powiedział Tveten. polska para mieszka w Norwegii od kilku lat, i jej mąż pracuje tutaj. Kiedy społeczność poszedł i wziął dziewczynkę do szkoły trzy tygodnie temu, nie było podejrzenie przemocy i wykorzystywania innych. - To nie była bardzo poważna i niebezpieczna sytuacja dla dziewczyny, że się, że dziecko wszedł do środka. Była może nie idealne rodziców przez norweskich standardów, ale poszło dobrze na dłuższą metę, mówi Tveten, podkreślając, że dziewczyna zawsze wyrażał pragnienie, aby być z rodzicami. On nie miał kontaktu z rodzicami od czasu zakończenia ostatniego tygodniu. Polityk i "Rambo" prywatny detektyw Rutkowski, były polityk parlamentu polskiego i był także członkiem Parlamentu Europejskiego na krótszy okres. Najbardziej znany jest jednak z kontrowersyjnych dektektivvirksomhet. Poprzez dokumentalny Detektyw serialu na TVN Polaków po 51-letni polowanie na domniemanych oszustów. Kilka razy zakończyła się w policji uwagę, zarówno w Polska i inne kraje, bo ich działalności.

Kolejne dotyczy GODZINY-CZASU, zgloszenia na policje przez BV ,ze dziecko zginelo / skoro prawnie bylo umieszczone, to dlaczego zwlekali z powiadomoieniem policji /

- opieki nad dziećmi grozi

szef Vestfold gminy potwierdził, AP, że zgłaszali porwania na policję. - kierownik firmy poinformował nas po południu, że polska dziewczyna brakowało. Przeanalizowaliśmy sprawę na policję, i to wszystko wiem, mówi, że głównym urzędnikiem administracyjnym. Po AP dowiedział się, usługi opieki nad dziećmi w społeczności nie czułem presji rodziców dziewczyny. Oni również otrzymali bardzo ostry list z polskiej ambasady, gdzie domagał się, że powinna zostać zwrócone do rodziców. dyrektora przedsiębiorstwa w zakresie usług opieki nad dziećmi w gminie, potwierdzające, że Polska dziewięć lat zniknęła z domu w nagłych wypadkach, ale nie możemy komentować dalej. - Mamy obowiązek zachowania poufności , mówi. Vestfold

Uzupelnie tylko linkiem VG www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10088186
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
98 Postów

(ankadoro)
Początkujący
pozazycie napisał:
pozazycie napisał:

Nie umowy

prawa Simen Tveten reprezentuje rodziców dziewczyny w przypadku opieki nad dziećmi. - miałem spotkanie z rodzicami w środę o 12.00, z tłumaczem, ale nie wydaje. I skontaktował się z władzami opieki nad dziećmi, który powiedział, że dziewczynka prawdopodobnie została porwana, powiedział Tveten. polska para mieszka w Norwegii od kilku lat, i jej mąż pracuje tutaj. Kiedy społeczność poszedł i wziął dziewczynkę do szkoły trzy tygodnie temu, nie było podejrzenie przemocy i wykorzystywania innych. - To nie była bardzo poważna i niebezpieczna sytuacja dla dziewczyny, że się, że dziecko wszedł do środka. Była może nie idealne rodziców przez norweskich standardów, ale poszło dobrze na dłuższą metę, mówi Tveten, podkreślając, że dziewczyna zawsze wyrażał pragnienie, aby być z rodzicami. On nie miał kontaktu z rodzicami od czasu zakończenia ostatniego tygodniu. Polityk i "Rambo" prywatny detektyw Rutkowski, były polityk parlamentu polskiego i był także członkiem Parlamentu Europejskiego na krótszy okres. Najbardziej znany jest jednak z kontrowersyjnych dektektivvirksomhet. Poprzez dokumentalny Detektyw serialu na TVN Polaków po 51-letni polowanie na domniemanych oszustów. Kilka razy zakończyła się w policji uwagę, zarówno w Polska i inne kraje, bo ich działalności.

Kolejne dotyczy GODZINY-CZASU, zgloszenia na policje przez BV ,ze dziecko zginelo / skoro prawnie bylo umieszczone, to dlaczego zwlekali z powiadomoieniem policji /

szef Vestfold gminy potwierdził, AP, że zgłaszali porwania na policję. - kierownik firmy poinformował nas po południu, że polska dziewczyna brakowało. Przeanalizowaliśmy sprawę na policję, i to wszystko wiem, mówi, że głównym urzędnikiem administracyjnym. Po AP dowiedział się, usługi opieki nad dziećmi w społeczności nie czułem presji rodziców dziewczyny. Oni również otrzymali bardzo ostry list z polskiej ambasady, gdzie domagał się, że powinna zostać zwrócone do rodziców. dyrektora przedsiębiorstwa w zakresie usług opieki nad dziećmi w gminie, potwierdzające, że Polska dziewięć lat zniknęła z domu w nagłych wypadkach, ale nie możemy komentować dalej. - Mamy obowiązek zachowania poufności , mówi. Vestfold

Uzupelnie tylko linkiem VG www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10088186

Czy tlumaczylas to za pomoca Google'a? Wydaje mi sie, ze wszyscy czekaja na twoja wersje i obiektywna wersje barnevernet...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
(pozazycie)
Wyjadacz
ankadoro napisał:
pozazycie napisał:
pozazycie napisał:

Nie umowy

Czy tlumaczylas to za pomoca Google'a? Wydaje mi sie, ze wszyscy czekaja na twoja wersje i obiektywna wersje barnevernet...

Tak,i to napisalam, ale to kulawe jak sama widzisz ,ale sedno jest,a kto zna jezyk ma link
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
(pozazycie)
Wyjadacz
eks,widze ze nie tylko o mnie pisze w superlatywach ale o innych tez ,tlumaczac cyt.

eks
Dołączenie: Czw Lis 03, 2011 8:39 am

Nie wiem o jakim sąsiednim forum tu się mówi, ale bardzo dobrze znam pewne sąsiednie forum/portal, na którym "oola" vel "pozazycie", czyli matka Nikoli, jest aktywną uczestniczką od długiego czasu. Od jak długiego? Nie skłamię jak powiem, że co najmniej 1,5 roku przed aferą z Rutkowskim /z małymi przerwami jestem tam uczestnikiem 2,5 roku/
Z całym szacunkiem, ale na tamtym forum ciężko jest porozmawiać o tym rzeczowo, więc może tu się uda /a widzę, że Wam się do tej pory z powodzeniem udaje.
Mnie i nie tylko mnie /z ręką na sercu mógłbym powiedzieć o kilkunastu osobach, w tym matki z dziećmi/ nurtuje w tej historii parę drobiazgów. Trzeba by wiedzieć, że na portal owy składa się forum + część informacyjno-publicystyczna + dość rozbudowana część towarzysko - rozrywkowa, żeby nie powiedzieć randkowa.
Matka Nikoli do czasu afery z Rutkowskim występowała tam jedynie w tej ostatniej części. Solo ze zdjęciem w kusej, obcisłej sukience i nylonach. Po aferze z Rutkowskim pojawiły się zdjęcia z Nikolą i szczęśliwą rodzinką. Uważnie obserwowałem jej poczynania na portalu, ponieważ ciekawiła mnie ta osoba, jako bohaterka historii /no bo nie można rozmawiać o Nikoli, nie rozmawiając o jej rodzicach, czy rodzicu/.

Parę razy /ze dwa/ robiłem pewne testy na tamtym portalu - zakładałem fikcyjne konto o damskim profilu, ze zdjęciem w krótkiej sukience itd. Robiłem to jeszcze przed aferą i naprawdę nie wiedziałem, że doświadczenia z tych eksperymentów mogą mi się przydać w innym celu /vide matka Nikoli/. Wierzcie mi, że trudno się odpędzić od samców z różnymi ofertami. Teoretycznie mówiąc mógłbym kawkę pić trzy razy dziennie z różnymi facetami i w różnych częściach Norwegii.
Ta pani była tam bardzo aktywną uczestniczką - widziałem jej komentarze pod zdjęciami, jakieś dyskusje z małolatami /łącznie kłótniami/ a propos tego jak kto wygląda, kto co pisze, że ten to to, a ta to to powiedziała. Po jednym komentarzu tam można było za pomocą nickowych linków odkryć poteżną rozbudowaną sieć powiązań między uczestnikami portalu.
- Moje pytania możecie sobie wyobrazić: co robi singielka /teraz już oczywiście taką nie jest/ na randkowym portalu i o czym to może świadczyć?
- Ile czasu musiała temu poświęcać w kontekscie tego, że przecież z j. norweskim była na bakier /ponoć miała problemy językowe w kontakcie z BV/?
- Jak to się ma do idyllicznej wersji o szczęśliwej rodzince i na ile tego rodzaju aktywność portalowa łączy się z atmosferą, z relacjami w tej rodzinie i jaki to mogło mieć wpływ na kontakty i postrzeganie przez BV samego dziecka?

Czy ktoś coś wie o tej rodzinie poza jednostronnymi relacjami w prasie i paradokumentalnym filmem w TV?

Muszę jeszcze raz zaznaczyć - nie rozpatruje tego w kategoriach moralnych. Sama pani pozazycie/oola mało mnie obchodzi, obchodzi mnie jedynie jako matka Nikoli, obchodzi mnie jako bohaterka historii, która w każdej chwili i mnie może dotyczyć. Staram się zrozumieć, co ewentualnie i mnie może spotkać w tym kraju.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
(pozazycie)
Wyjadacz
gabriel napisał:
lena003 napisał:.. bo właśnie tego nie rozumiem ! wygląda cudnie i naprawdę jestem pewna ,że nie jedna z nas chciałaby w jej wieku tak wyglądać ,ludzie!!! wygląd nie ma znaczenia ważne ,że kocha małą Nikolę jak nikogo na świecie
A...cha ...
I pewnie każda z Was chciałaby uprawiać takie "sporty" jakie uprawiała ta Pani w Norgę .między dniem a nocą ...pomiędzy pracą w szkole ...a "pracą " na własny rachunek ...
Zapominając całkowicie o własnym dziecku... Jego przyziemnych potrzebach ...
---
Bo co taki ...smarkacz... może chcieć ... ważne , że ...BV... daje forsę ...
---
.spoleczenstwo.newsweek.pl/rodzice-malej-...iecko,79321,1,1.html
---
To tak dla przypomnienia .. bo widzę , że niektórzy ...SZYBKO ZAPOMINAJĄ ...
---
W CZYM TKWIŁ PROBLEM

---
I nie czytać po łebkach tyko całe PIĘĆ STRON ... SPOKOJNIE i DOKŁADNIE...
To wtedy będzie widać Obraz tej szemranej...MATKI POLKI...

w przytoczonym -newsweek.pl. - /NIEcenzurowanym/ nie doczytalam sie o cyt.
I pewnie każda z Was chciałaby uprawiać takie "sporty" jakie uprawiała ta Pani w Norgę .między dniem a nocą ...pomiędzy pracą w szkole ...a "pracą " na własny rachunek ...
Zapominając całkowicie o własnym dziecku... Jego przyziemnych potrzebach ...

-wiec jesli mozesz, podpowiedz.
Pozatym mysle, ze jestes swiadom w pelni, tego co piszesz i oczywiscie opierasz sie na dowodach,a nie jedziesz na tzw.UCHU
Tak tylko napisalam dla przypomnienia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
kurwa co tu sie dzieje.....

przebierają sie, logują na innych portalach,wrzucają pół nagie foty,itp....

ludzie.........

ps: ja tylko powiem,ze zdjecie mamy Nikoli, w zadnym stopniu NIE jest gorszące,zboczone, pół nagie,ani nawet wyzywające!
Zwykłe jakich wiele tutaj,a ze ma parcie na szkło i lubi pokazac swoje dobre strony, to co w tym złego?(!)
Jesli dla pewnych brzydul jest, to juz ich problem i zazdrosc!
W sumie nie dziwie sie, bo gdybym był taki mało apetyczny jak rusty i ankadoro.......
Do koscioła wy "czerwone berety"!
Co w takim razie z "moim" zdjęciem (avatarem) ???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów

(aktivebat.no)
Wiking
moim skromnym zdaniem zdjecie umieszczone przez ta pania jest bardzo prowokacyjne, i jako facet mam tylko jedno skojarzenie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
boje sie zapytac jak reagujesz na siedzącą kobiete w szpilakch, mini i ponczochach ?

hehe podejrzewam,ze moczysz sie jak dziecko......

kurwa, albo ja juz taki stary jestem i nie dostrzegam w jej zdjeciu nic wyzywającego, albo tak slepo kocham moją myszke,ze poprostu nie zwracam uwagi na fotki tego typu.....

Dla mnie to zdjecie jest bardzo kobiece i nie zbyt wyzywające!
pomyslałem nawet,ze Hela lubi aerobic, lub przechodzi jakąś rehabilitacje......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów

(aktivebat.no)
Wiking
no dobrze , to napisz w jakim celu taka fotka?

bylbys szczesliwy jakby ta twoja myszka dala taka fote?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
moja myszka? hmmmmmmm.......
zapewniam cie koluniu,ze moja myszka ma o duzo bardziej "wyzywające" foty : ))

Nie napisze ci nic ziomek, bo mamy spore niescisłosci.....
dla ciebie to zdjecie jest zboczone, wyzywające, nietaktowne, uwłaczajace godnosci, itp.....
A dla mnie to zwykła fotka, jakich wiele.......
Zastanawiam sie jakie do tej pory spotykałes kobiety?
same zakonnice, czy jakies brzydule w kolorowych rajstopkach ?

odpusc, bo twoje zarzuty są conajmniej dziwne.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok